Construcția casei și cum să faci asta de la zero

Construcția casei și cum să faci asta de la zero

Dacă nu poți găsi casa de vis pe piață sau dacă dorești să-ți creezi o casă unică, ai putea lua în considerare construirea uneia de la zero. Oamenii care au decis să construiască case noi au fost mai susceptibili să spună că selectarea planului de etaj, așa încât totul în casă să fie nou-nouț, și personalizarea caracteristicilor casei lor au fost printre motivele lor principale. Înainte de a decide dacă construcția este pentru tine, poate vei dori să afli despre diferitele tipuri de construcție de case noi și să te familiarizezi cu procesul, de la căutarea inițială a terenului până la selectarea finisajelor.
 

De obicei, atunci când cineva spune că intenționează să-și construiască propria casă, se referă la o construcție complet personalizată, în care are un cuvânt de spus în aproape orice (cu excepția articolelor restricționate de legile locale și reglementările de zonare). Dar, în domeniul construcțiilor noi, există trei abordări diferite pe care cumpărătorii le pot adopta:
 

  1. Casele specifice - Cu o casă specifică (prescurtare de la casă speculativă), un constructor de case proiectează și construiește o casă unifamilială, fără a avea în vedere un singur cumpărător individual. În schimb, intenționează să vândă casa unui cumpărător odată ce aceasta este terminată. În funcție de cât de devreme în proces poți intra sub contractare, este posibil să poți selecta unele dintre retușurile finale ale casei, cum ar fi podelele, aparatele de bucătărie și culoarea vopselei. Uneori, aceste case sunt listate pentru vânzare la categoria de preconstrucție.
  2. Casele de teren - Cu o casă de teren, un dezvoltator cumpără o parcelă de teren și o împarte în loturi individuale. Apoi, un constructor de case construiește toate casele din acea comunitate planificată. Casele de acest tip pot fi condominii, case urbane sau case unifamiliale. Majoritatea caselor din comunitate vor arăta similar, iar facilităție sunt comune. Similar caselor cu specificații, este posibil să poți selecta unele finisaje în avans, în funcție de cronologie.
  3. casele complet personalizate - De obicei, cu o casă complet personalizată, găsești terenul pe cont propriu, apoi angajezi un constructor pentru a-ți construi casa visurilor. Ai control total asupra planului, aspectului și finisajelor, dar procesul necesită multă luare a deciziilor, atenție la detalii și bugetare disciplinată - casele personalizate pot fi costisitoare. 

Cuprins:

  1. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Ia în calcul bugetul disponibil
  2. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Găsește locul potrivit
  3. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Creează designul casei
  4. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Angajează profesioniști
  5. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Înțelege conceptul de construcție a casei
  6. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Obține echipamentul de construcție necesar
 

1. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Ia în calcul bugetul disponibil

Odată ce ai decis că construirea unei case personalizate este alegerea potrivită pentru tine, următorul pas este să vă iți seama cum vei plăti pentru aceasta - iar un credit ipotecar tradițional pe 30 de ani, cu rată fixă, nu este o opțiune pentru o construcția unei case personalizate - cel puțin, nu pentru început. Cu excepția cazului în care poți plăti întreaga construcție cu numerar, probabil că vei căuta un împrumut pentru construcție, care este, uneori, numit și un împrumut pentru construcție proprie sau un credit ipotecar pentru construcții. Obținerea unui împrumut pentru construcție este, adesea, mai dificilă decât obținerea unui credit ipotecar tradițional, deoarece împrumuți bani pentru un concept și nu pentru o casă fizică. Va trebui să oferi creditorului tău un orar, buget, planuri de etaj, materialele necesare și detalii extinse de luat în considerare. Alte lucruri de știut despre împrumuturile pentru construcții:

  • au rate variabile, care sunt, adesea, mai mari decât ratele ipotecare tipice;
  • de obicei, este necesară o plată în avans de 20%-25%;
  • împrumutul poate include terenul pe care îl cumperi sau poate acoperi doar costurile de construcție, dacă deții deja terenul;
  • există posibilitatea de a refinanța într-un credit ipotecar tradițional cu rată fixă, odată ce construcția este finalizată.
 

2. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Găsește locul potrivit

Dacă nu deții deja terenul pe care intenționezi să construiești, va trebui să cauți terenul potrivit. Un agent imobiliar te poate ajuta să identifici loturi de vânzare în zona ta. Pe măsură ce restrângi loturile care îți plac, vei dori să-ți consulți arhitectul și constructorul, pentru a te asigura că lotul pe care îl selectezi se potrivește nevoilor planului și designului casei tale. Aceștia ar trebui să te poată ajuta să verifici legile și restricțiile de zonare și să identifici orice atribute ale lotului care ar putea face mai costisitoare construcția - de exemplu, un lot cu gradare abruptă poate necesita mai multă inginerie sau un lot într-o zonă îndepărtată poate necesita o fosa septică.

 

3. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Creează designul casei

Determinarea dimensiunii, aspectului și stilului casei tale este o sarcină mare și se poate întâmpla înainte sau după ce lotul este selectat, în funcție de planurile tale individuale. Când construiești o casă personalizată, cerul este limita, deși va trebui să ții cont de bugetul tău și de orice limitări ale lotului tău. Și, dacă nu intenționezi să locuiești în casă pentru totdeauna, ia în considerare modul în care deciziile de proiectare vor afecta valoarea viitoare de revânzare a casei. Profesioniștii din echipa ta vor putea să te ajute în stilul și aspectul potrivit, dar nu strică să-ți faci o idee despre ceea ce ți-ai putea dori, în avans. Condu prin zona ta și identifică casele care-ți plac. Caută online inspirație pentru design interior sau caută cele mai recente caracteristici ale casei inteligente, pentru a vedea dacă crezi că merită costul suplimentar. Iată câteva decizii importante de proiectare, care trebuie luate din timp:
 

  • numărul de dormitoare și băi - Câți oameni vor locui în casă? Familia ta se mărește sau se micșorează? Dar oaspeții casei?
  • numărul de etaje - Există probleme de mobilitate care ar trebui rezolvate? O casă cu un etaj ar fi mai ușoară pentru cei cu mobilitate redusă care locuiesc acolo?
  • spațiu exterior - Cât de important este spațiul exterior și cât de mult ar trebui să ai? Cu cât curtea este mai mare, cu atât este mai multă întreținere.
  • conceptul casei - Deschiderea casei tale depinde de gustul tău și de stilul tău de viață. Camerele individuale oferă o senzație mai clasică, în timp ce casele cu concept deschis sunt mai moderne.
  • stilul casei - Ce estetică vrei să aibă exteriorul casei tale? 
  • designul interior - Ești adeptul unui design modern, unui aspect mai tradițional sau ceva între ele? Dacă intenționezi să utilizezi același mobilier pe care îl ai acum, se vor potrivi piesele cu aspectul noii case?
  • caracteristici suplimentare - Gândește-te la alte caracteristici care trebuie decise la începutul procesului, cum ar fi compatibilitatea cu casele inteligente, materiale ecologice sau panouri solare.
  • valoarea viitoare de revânzare - Dacă crezi că vei vinde casa la un moment dat în viitor, ia în considerare valoarea posibilă de revânzare a casei. De exemplu, dacă adaugi o piscină sau o bucătărie de lux, casa ta va avea un preț prea mare pentru cartier?

4. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Angajează profesioniști

Construirea unei case nu este o sarcină ușoară și este rar să îți asumi singur întregul proiect. Așadar, va trebui să ai alături mai mulți profesioniști diferiți, pentru a te asigura că casa ta este solidă din punct de vedere structural, respectă codul local și se potrivește nevoilor tale.

Angajarea constructorului potrivit poate face sau distruge experiența ta. Alege pe cineva care nu este doar un antreprenor general autorizat, ci are și un portofoliu de case personalizate și povești de succes din ultimii ani. Pentru a-ți găsi constructorul, poți solicita o recomandare de la prieteni și familie, poți căuta online sau poți cere recomandări agentului imobiliar. Un constructor bun va ajuta cu:

  • bugetul;
  • legile de zonare, inclusiv obținerea permiselor;
  • nevoile de infrastructură, cum ar fi utilitățile și canalizarea.

În majoritatea locurilor, pentru a aplica chiar și pentru permise, vei avea nevoie de planuri arhitecturale. Discută următoarele detalii cu arhitectul, înainte de a-ți crea planurile:

  • suprafața;
  • numărul de etaje;
  • numărul de dormitoare și băi;
  • aspectul;
  • funcționalitatea.

De asemenea, poate dorești să angajezi un designer de interior care te poate ajuta cu finisajele, odată ce încadrarea și elementele structurale sunt la locul lor. De la pardoseli la gresie de baie și corpuri de iluminat, există multe alegeri de design care trebuie făcute și pot deveni copleșitoare pentru cumpărătorul obișnuit de casă. Dacă intenționezi să faci singur toate alegerile de design interior, nu aștepta până la momentul instalării. Începe să cauți finisaje și amenajări din timp, astfel încât să-ți poți stabili bugetul.

Pe lângă acești oameni-cheie, există și alți profesioniști implicați în procesul de construire a casei la comandă. Mulți dintre acești oameni sunt angajați de către constructorul tău de case sau antreprenorul general:

  • echipa de defrișare a terenului;
  • inspectorul;
  • inginerul structural;
  • instalatorii;
  • electricienii.

5. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Înțelege conceptul de construcție a casei

După ce proiectele și planurile au fost finalizate și autorizațiile tale au fost aprobate, atunci începe construcția și casa ta începe să prindă contur, urmând, în general, acești pași:
 

  1. Pregătirea terenului - Primul pas în procesul de construcție este pregătirea terenului. Aceasta include curățarea zonei, săparea de șanțuri și asigurarea instalării utilităților.
  2. Socluri și fundație - Fundația ta va fi din beton turnat armat cu tije de oțel. În funcție de partea din țară în care construiești și de designul casei tale, este posibil să ai o fundație de plăci, un spațiu de acces sau un subsol complet. Indiferent de ce fel de fundație este turnată, aceasta va fi pulverizată cu un material de hidroizolație și inspectată înainte de a începe încadrarea.
  3. Încadrare - În pasul de încadrare, căminul începe să prindă contur. Încadrarea include grinzile de pardoseală, planșeele, știfturile care formează pereții și fermele de acoperiș. În timpul acestui pas, echipajul va înfășura casa, pentru a o proteja de umiditate. Dacă construcția are loc într-o perioadă ploioasă a anului, constructorul tău poate instala și ferestre, șindrilă de acoperiș și siding în timpul acestui pas.
  4. Instalatii sanitare, electrice și HVAC - Odată ce locuința este „uscată”, subantreprenorii vor începe să instaleze sistemele majore ale casei, inclusiv conductele sanitare, cablurile electrice și conductele de încălzire și răcire. Fiecare dintre acești pași necesită aprobarea unui inspector local.
  5. Izolație - Nevoile de izolare ale casei tale vor varia în funcție de climă, dar, în general, izolația va fi aplicată pe pereții exteriori, subsoluri, spații de târât și mansarde. Izolația din fibră de sticlă, celuloză și spumă sunt toate opțiuni.
  6. Gips-carton - Panourile de gips-carton sunt atârnate cu șuruburi, lipite cu bandă adezivă și noroiate și se aplică o textură de spray. Apoi pereții noi sunt acoperiți cu vopsea.
  7. Finisaje interioare - În acest pas, majoritatea caracteristicilor interioare ale casei vor fi adăugate. Acestea includ uși, plinte, carcase, pervazuri, balustrade pentru scări, blaturi și dulapuri de bucătărie, căzi de baie și podele cu suprafață tare. Vopsirea interioară și instalarea lemnului de esență tare se fac uneori în timpul acestui pas, dar pot fi făcute mai târziu, dacă există riscul de deteriorare din cauza continuării construcției.
  8. Finisaje exterioare - Căile de acces, aleile, terasele și gradarea finală pentru a direcționa apa departe de casă vor fi toate finalizate. Peisagistica și decorarea exterioară au loc și în acest pas.
  9. Instalarea dispozitivului de fixare - Cu casa aproape de finalizare, sunt instalate toalete, robinete, întrerupătoare de lumină, capace de registru de căldură, boilerul, tabloul electric și sistemele HVAC. Multe dintre aceste articole necesită o nouă rundă de inspecție. O altă sarcină care se întâmplă în acest pas este instalarea de corpuri de sticlă, precum oglinzi și uși de duș.
  10. Instalarea de pardoseli - Mocheta și podeaua din lemn de esență tare sunt adăugate în această etapă târzie. Asigură-te că verifici cu constructorul tău starea procesului de finisare a lemnului de esență tare, astfel încât să nu îl deteriorezi în mod accidental.
  11. Inspecție finală - Odată ce construcția este finalizată, o inspecție finală va fi efectuată de un oficial local în domeniul construcțiilor. La trecere, vei primi un certificat de ocupare, care îți dă undă verde să te muți.
  12. Rezumat final - Înainte de a te muta, vei dori să faci o prezentare finală cu constructorul tău, pentru a identifica elementele din lista de puncte care trebuie reparate, pentru ca lucrarea să fie considerată finalizată. Elementele obișnuite din listă includ defecte electrice, cum ar fi prize nefuncționale, deteriorarea gips-cartonului și a vopselei sau accesorii lipsă.

6. Cum să-ți construiești propria casă de la zero - Obține echipamentul de construcție necesar

Cei mai mulți dintre oameni lucrează cu jachete până când acestea se destramă complet (aproximativ patru ani),. Se recomandă achiziționarea unei jachete din bumbac sau tercot și cu buzunare (minim 4 buzunare) . O jachetă de greutate medie este cea mai bună, astfel încât să fie confortabilă pe vreme rece.

Nimeni nu este un fan al căștilor. Pur și simplu nu sunt foarte confortabile și tind să cadă dacă nu ești complet în picioare. Pentru acele locuri de muncă în care nu este necesară o cască, dar există, totuși, pericolul de a te lovi, încearcă - în schimb - o șapcă cu protectie. Nu oferă la fel de multă protecție ca o cască de protecție, dar nu este la fel de greoaie și se potrivește exact ca o șapcă de baseball. Șapca te poate proteja atunci când te urci într-o mansardă înghesuită, lucrezi într-un spațiu îngust sau când te afli lângă un coleg neîndemânatic, care are un obicei prost de a scăpa uneltele în timp ce lucrați de pe o scară.

Dacă ești un muncitor serios, nu cumperi o pereche de pantofi de protecție pentru că sunt la reducere - cumperi pantofii care îți tratează cel mai bine picioarele și, uneori, asta nu este ieftin. Aceștia trebuie să protejeze degetele de la picioare de la urcat pe suprafețe aspre, precum betonul sau șindrila. 

Majoritatea oamenilor sunt aproape lipiți de telefoanele lor. Chiar și atunci când te afli în mijlocul unui proiect mare, verifici e-mailul sau răspunzi la telefon. Deci, acum vei avea nevoie de o pereche de mănuși de lucru, care îți permit să operezi ecranul tactil cu mănuși. 

O pereche de pantaloni de lucru oferă o comoditate deosebită. Îi poți purta la o lucrare mare de faianță și iti vor asigura confortul necesar pe durata lucrarii respective. 

Așadar, construcția unei case de la zero necesită o gândire meticuloasă și analitică și crearea unui plan foarte bine stabilit încă din timp. Odată ce ai trecut de partea organizatorică, ai alături de tine niște adevărați profesioniști și deții tot echipamentul necesar, poți trece la etapa de construcție propriu-zisă ca, în cel mai scurt timp, să te poți muta în casa visurilor tale.

Sursa foto: unsplash.com


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!